Advertising MCQ Questions and Answers Part -2

Advertising MCQ Questions and Answers Part -1

Advertising MCQ Questions and Answers Part -2

Advertising MCQ Questions and Answers Part -3

51. ___________ is a transit advertising term specifying two displays in each vehicle.
A. Hoarding.
B. Double carding.
C. Carding.
D. Billboard.
ANSWER: B

52. ____________ is a reduction from regular rates when advertising contracts to use quantities of advertising.
A. Discount.
B. Allowance.
C. Valuation.
D. Correction.ANSWER: A

53. An ______ is a long-format television commercial, typically five minutes or longer.
A. infotainment
B. entertainment
C. informercial
D. advertorial
ANSWER: C

54. ____________ is used in outdoor advertising to refer to the number of billboards used in one display.
A. Depth.
B. Facing.
C. Changing.
D. Exposure
ANSWER: B

55. _____________ is the measurements which are based on respondents who either say with assurance that they have looked into a given magazine.
A. Exposure.
B. Lights.
C. Depth of field.
D. Focus
ANSWER: A

56. When marketing practices are criticized for reducing competition, the criticism falls under which universal area of societal marketing issues?
A. Marketing’s impact on society as a whole.
B. Marketing’s impact on other businesses.
C. Marketing’s impact on the company.
D. Marketing’s impact on the individual.
ANSWER: B

57. ____________ is about bringing your product/service to the notice of your target market, and reminding them or persuading customers to purchase that product/service.
A. Production.
B. Promotion.
C. Budget.
D. Image.
ANSWER: B

58. The ____________ that is selected to communicate the product/service to clientele forms the promotional mix.
A. Marketing.
B. Product.
C. Promotional budgets.
D. Promotional methods.
ANSWER: D

59. Projecting the image of the company by taking up social causes for a long term benefit is done through
A. USP
B. CSR
C. TRP
D. DAGMAR
ANSWER: B

60. ___________ involves targeting specific areas where possible customers are likely to be, using public information lists to help identify prospective clients.
A. Direct mail.
B. Community directories.
C. Radio.
D. Point of sales display.
ANSWER: A

61. ____________ provides a chance to show the features and benefits of a product/service directly to the customers who may be in a position to make an instant purchase.
A. Direct mail.
B. Community directories.
C. Radio.
D. Point of sales display.
ANSWER: D

62. The selection of the ___________ will depend upon your target market, the message you wish to convey, and the relative costs of the different media.
A. Advertising medium.
B. Objective.
C. Mission vision.
D. Market gap.
ANSWER: A

63. What is AIDA?
A. Advertisement, Interest, Demand, Acquire.
B. Advertisement, Interest, Desire, Attention.
C. Advertisement, Interest, Desire, Attention.
D. Attention, Interest, Desire, Action
ANSWER: D

64. _________ is the material abounding to the magazine or newspaper to use in the production of the advertisement.
A. Artwork.
B. Data.
C. Copy.
D. Text.
ANSWER: A

65. A black and white photographic print of the final artwork used to replicate the advertisement is called _____________.
A. Artwork.
B. Copy.
C. Layout.
D. Bromide.
ANSWER: D

66. ____________ is the outer shell of the advertisement, which should be attention-grabbing, attractive and interesting to your customers
A. Message design.
B. Physical design.
C. Transformational Advertising.
D. Informational advertising.
ANSWER: B

67. _____________ aims to transform the perception, attitude, or action of the prospective customer.
A. Message design.
B. Physical design
C. Transformational Advertising.
D. Informational advertising.
ANSWER: D

68. _____________ is commercially significant news regarding a product/service, which appears in the commercial media at no cost to the business. It is not considered to be advertising.
A. Publicity.
B. Public relations.
C. Advertising tools.
D. Promotion.
ANSWER: A

69. _______________ is about direct person to person selling, or voice to voice, or digital to digital communication designed to explain how products, services, or ideas fit the needs of a prospective customer.
A. Publicity.
B. Public relations.
C. Advertising tools.
D. Personal selling.
ANSWER: D

70. The words used in an advertisement is referred to as ___________.
A. Data.
B. Artwork.
C. Copy.
D. Text.
ANSWER: C

71. An advertising that rate that does not include any discounts are _____________.
A. Maximum rate.
B. Neutral rate.
C. Flat rate.
D. Normal rate.
ANSWER: C

72. In a periodical advertising, _________ is to run an advertisement within a space which is layer than the advertisement.
A. Folio.
B. Flat.
C. Float.
D. Flow.
ANSWER: C

73. A specific position in a publication for which an advertiser is granted a permanent franchise is __________.
A. Grant position.
B. Franchise position.
C. Lead position.
D. Permanent position.
ANSWER: B

74. ____________ is an array of reach according to the level of frequency delivered to each group.
A. Frequency period.
B. Frequency distribution.
C. Frequency channel.
D. Frequency time.
ANSWER: B

75. ___________ is a preferred position for newspaper advertisement, generally following and next to reading matter or top of column next to reading matter.
A. Equal position.
B. Top position.
C. Full position.
D. Half position.
ANSWER: C

76. ______________ is a regular program sponsored by only one advertiser.
A. Program sponsorship.
B. Franchise
C. Half program.
D. Full program sponsorship.
ANSWER: D

77. Which is a consumer magazine not classified to a specific audience?
A. Film magazine.
B. General editorial magazine
C. Women magazine.
D. Kids magazine.
ANSWER: B

78. ____________ is a combined audience of a combination of media or a campaign in a single medium
A. Net audience.
B. Guaranteed audience.
C. Neutral audience.
D. Gross audience.
ANSWER: D

79. ________ is an association of the largest advertising agencies throughout the United States, controls agency practices by denying membership to any agency judged unethical.
A. American Association of Advertising Agencies.
B. American Advertising Federation
C. Association of National Advertisers
D. Federal Communications Commission
ANSWER: A

80. ____________ is a period of time during which there is no advertising activity.
A. Down link.
B. Duplication.
C. Hiatus.
D. Imprint.
ANSWER: C

81. ____________ is an extent or degree of consumer awareness of an advertisement within a specific media.
A. Impact.
B. Alternate.
C. Choice.
D. Impression.
ANSWER: A

82. What refers to the portion of media exposure done in the home?
A. Out of home.
B. In home.
C. Outdoor
D. Insert.
ANSWER: B

83. __________ is an advertisement in a print media.
A. Exertion.B. Extension.
C. Integration.
D. Insertion.
ANSWER: D

84. An advertisement appearing on two facing junior pages that occupies only part of each page is ___________.
A. Control panel.
B. Control room.
C. Pony spread.
D. Close spread.
ANSWER: C

85. _____________ is networks that connect people within a group to each other and to the company network.
A. Internets.
B. Bitstreams.
C. Extranets.
D. Intranets.
ANSWER: D

86. _______________ is the encircling term that involves the use of electronic platforms – intranets, extranets and the Internet – to conduct a company’s business.
A. E-procurement.
B. E-marketing.
C. E-business.
D. E-commerce
ANSWER: C

87. Which of the following is not one of the reimbursements of e-commerce to sellers?
A. E-commerce can help to reduce costs.
B. E-commerce offers greater flexibility in meeting customer needs.
C. E-commerce increases the net cost per contact
D. E-commerce is a powerful tool for customer relationship building.
ANSWER: C

88. The E-commerce domain that involves business action initiated by the consumer and targeted to businesses is known as____________.
A. Consumer to Consumer.
B. Consumer to Business.
C. Business to Business.
D. Business to Consumer.
ANSWER: B

89. A ______________ is a B2B trading network that links a meticulous seller with its own trading partners.
A. Web community.
B. Private trading network.
C. Virtual network.
D. Bitstream.
ANSWER: B

90. Television advertising that include a telephone numeral for ordering is an example of__________.
A. Direct-response advertising.
B. Telemarketing.
C. Straight mail.
D. Teleconference.
ANSWER: A

91. What are the elite qualities of advertising?
A. Consumers view advertised products as standard and legitimate.
B. Advertising is expressive, allowing the dramatization of products.
C. Advertising can be used to build up a long-term image for a product.
D. Can reach masses of geographically dispersed buyers at low cost exposure.
ANSWER: C

92. In creating the communications message, what is the term functional to the process of putting the intended message or thought into symbolic form?
A. Developing the response.
B. Eliminating the advertising clutter or ‘noise’.
C. Encoding.
D. Decoding.
ANSWER: C

93. Define what is destined by the cognitive stage of consumer advertising?
A. Stimulating recognition of advertising.
B. Sowing the seeds of a thought and gaining the consumer’s attention.
C. Defining recognition.
D. Involves the creating or changing of an attitude.
ANSWER: B

94. Which of the following was not referred to as a meaning of IMC?
A. Consistent seamlessness.
B. Whole egg.
C. Orchestration.
D. Seamless communication
ANSWER: A

95. IMC is about?
A. Co-ordinated promotional tools.
B. Bear for the marketing strategy.
C. Harmonized messages.
D. A strategically resolute bend of internal and external messages.
ANSWER: D

96. Which of these is a possible disadvantage of IMC?
A. Centralization.
B. Communications synergy.
C. Co-ordinated product development.
D. Customer focus.
ANSWER: A

97. The period that begins with the early morning news shows and extends to 4:00 PM is known as_________.
A. Primetime.
B. Fringe time.
C. Full time.
D. Daytime
ANSWER: D

98. Core brand values should be predictable via________.
A. Consistent messages.
B. Conservative messages.
C. Contradictory messages.
D. Conflicting messages.
ANSWER: A

99. _________ is the ability to reach prospective customers on a personal and intimate level
A. Visuals.
B. Economy.
C. Intimacy.
D. Fractionalization.
ANSWER: C

100. Newspapers generally offer a ___________ reproduction quality
A. Mediocre.
B. Higher rates.
C. Most advantage.
D. Composing.
ANSWER: A