Advertising MCQ Questions and Answers Part -3

Advertising MCQ Questions and Answers Part -1

Advertising MCQ Questions and Answers Part -2

Advertising MCQ Questions and Answers Part -3

101. Newspaper Advertising Strengths
A. Audience in appropriate mental frame.
B. Mass audience coverage.
C. Flexibility.
D. All the above
ANSWER: D

102. Which medium is best depends entirely on the advertiser s objectives, the creative needs, the competitive challenge and the ______
A. Budget available.
B. Clients choice.
C. Agencies choice.
D. Creative plans choice.
ANSWER: A

103. The first printed advertisements were single sheets, printed on one side, that nowadays would be called_________.
A. Barrages.
B. Fliers.
C. Flights.
D. Brochures.
ANSWER: B

104. Which of the following is NOT an area of dependability for people who work in an advertising agency?
A. Creativity.
B. Printing.
C. Buying.
D. Research.
ANSWER: B

105. Advertisements provide consumers with essential information about products and services, including _______.
A. Where to get the product or service.
B. The existence of the product or service.
C. Where to sell the product or service.
D. How much the product or service costs.
ANSWER: C

106. Advertising agencies were first urbanized for, and still serve, the purpose of __________.
A. Pushing clients to make rapid decisions.
B. Mystifying ad purchasing so that clients do not attempt it on their own
C. Simplifying and speeding the purchasing of ads for their clients.D. Increasing the amount of research and decision-making clients need to do.
ANSWER: C

107. Advertising directly to consumers in newspapers was primarily popularized by ______________.
A. The news “criers” of ancient Greece and Rome.
B. USA Today.
C. The ads for other religious books that appeared in Gutenberg’s Bibles.
D. The “penny papers” of the 1800s.
ANSWER: D

108. Infomercials often look like other types of television shows, including _______________.
A. News shows.
B. Live, audience-participation shows.
C. Reality shows.
D. Talkshows
ANSWER: A

109. Dakota is a graphic designer operational for an advertising agency to develop print advertisements. Which type of service do Dakota provide?
A. Buying
B. Creative
C. Research
D. Promotion
ANSWER: B

110. Brand names and identity advertising are methods that advertisers use to persuade consumers to____________.
A. Reach their demographic potential.
B. Satisfy subconscious motivations.
C. Make distinctions among products that are actually very similar
D. Perceive hidden messages.
ANSWER: C

111. Violations that ethical advertisers strive to avoid comprise which of the following?
A. Testimonials from unknowledgeable people.
B. False statements.
C. Misleading and exaggerated claims.
D. Avoiding the messages.
ANSWER: C

112. The medium on which U.S. advertisers spend the most money each year is________.
A. Radio.
B. Magazines.
C. Newspapers.
D. Television.
ANSWER: D

113. An advantage of television ads overprint and radio ads is the ability of television to____________.
A. Linger in consumer’s possession for in-depth and repeated reference.
B. Let consumers hear a product and see it in action.
C. Provide advertisers carefully targeted audiences of as few as a single person.
D. Let consumers suggest about the product
ANSWER: B

114. The concept of positioning is given by
A. Rooser Reeves
B. Al Ries and Jack Trout
C. Alex Osborn
D. Philipp Kotler
ANSWER: B

115. The Ad Council is ___________.
A. the organization sponsored by the advertising industry to create ads for commendable causes.
B. a new U.S. government organization formed to regulate advertising on the Internet
C. the name for the daily meetings held by small groups of top executives at most large advertising agencies.
D. a self-policing organization funded by the advertising industry to punish unethical advertisers.
ANSWER: A

116. Advertising can be used to sell _________.
A. products.
B. services.
C. ideas.
D. all the above
ANSWER: D

117. An economy that relies on purchases of goods and services, and on advertising to create a climate that encourages those purchases has been termed a __________.
A. consumer culture.
B. selling society.
C. meritocracy.
D. brand-name nation
ANSWER: A

118. Advertisers can reach audiences in target geological areas by ____________.
A. buying time on local radio stations.
B. placing ads in regional issues of national magazines.
C. doing all the activities
D. advertising in local newspapers
ANSWER: C

119. Products and services that have raised ethical concerns for advertisers and of good reputation media in recent years include?
A. Cigarettes.
B. Weight loss systems.
C. Fortune tellers.
D. Awareness.
ANSWER: D

120. Psychological research has exposed which of the following to advertisers?
A. Advertisers should match media to the level of rational thought people put into particular buying decisions.
B. Our emotions and desires can be linked to products to drive sales.
C. People lifestyle choices affect their buying habits.
D. People knowledge about the product.
ANSWER: A

121. Devon works in the marketing department for a large company, formative the most effective media for the company to advertise in and assisting in the purchase of space or time for ads. Devon’s job is
_______________.
A. media planning.
B. creative direction.
C. graphic design.
D. account executive.
ANSWER: A

122. These are written documents, often urbanized by the Account Manager, to provide media planners with relevant information necessary to select and buy media suitable to the campaign
A. Account Brief.
B. Media Brief.
C. Creative Brief.
D. Client Brief.
ANSWER: C

123. Which of the following are agency personnel who undertake investigate to support a campaign?
A. Research Manager.
B. Account manager.
C. Media Director.
D. Account planner
ANSWER: C

124. Which of the following is the first stage of the marketing communications planning process and analysis of four main environmental context in order to shape the detail of the plan?
A. Context analysis.
B. Environmental Analysis
C. Media Analysis.
D. Audience Analysis.
ANSWER: C

125. In _______, the main advertising media in America were newspapers, magazines, signs on streetcars, and outdoor posters.
A. 1925
B. 1980
C. 1887
D. 1856
ANSWER: A

126. ________brings the product to the attention of potential customers.
A. Marketing.
B. Advertisement.
C. Distribution.
D. Promotion.
ANSWER: B

127. ___________describes or presents a product to the public to induce them to buy and support it.
A. Ads.
B. Distribution.
C. Marketing.
D. Promotion
ANSWER: A

128. The movable type printing press was invented by _________.
A. Einstein.
B. Gutenberg.
C. Kuleshov.
D. Edwin.S. Porter.
ANSWER: B

129. The first ad agency was set up by____________.
A. Gutenberg.
B. Volney palmer.
C. Kuleshov.
D. E.S. Porter.
ANSWER: B

130. In 1985, a self-regulatory mechanism of ensuring ethical advertising practices was established in the form of the _________________ a non statutory tribunal
A. Advertising Standards Council of India (ASCI).
B. Consumer Protection Act.
C. Indian Penal Code.
D. Information Technology Act.
ANSWER: A

131. Which was the first- full service ad agency?
A. N.W.Ayer & sons.
B. Dentsu.
C. Publicis.
D. O&M.
ANSWER: A

132. _________ uses social networking sites, popular sites and industry specific portals to target audience.
A. Online marketing.
B. Guerilla Marketing.
C. Viral Marketing.
D. Offline marketing.
ANSWER: C

133. Which television Network started selling advertising sponsors?
A. Du Mont.
B. Du Pont.
C. BBC.
D. CNN.
ANSWER: A

134. Copywriters are similar to _________.
A. technical editor.
B. technical writer.
C. creative editor.
D. artist.
ANSWER: B

135. NBC stands for ____________.
A. National Business Center.
B. National Broadcasting Company.
C. National Building Code.
D. National Benefits Centre.
ANSWER: B

136. ABC stands for __________.
A. Audit Bureau of Circulations.
B. Advertising Bureau of Circulations.
C. American Bureau of circulations
D. African Bureau of circulations
ANSWER: A

137. The segmenting of mass-media audiences into smaller groups because of the diversity of media outlets is ___________ .
A. media segmentation.
B. audience Segmentation.
C. consolidation.
D. credit.
ANSWER: B

138. ________ is a combination of marketing functions, including advertising, used to sell a product.
A. Sales promotion.
B. Marketing mix.
C. Public relations.
D. New advertising
ANSWER: B

139. Communication with various internal and external publics to create a image for a product or corporation is _________.
A. new advertising.
B. marketing mix.
C. public relations.
D. advertising.
ANSWER: B

140. Advertising by a local merchant who sells directly to the customer is ________.
A. end product advertising.
B. national advertising.
C. retail advertising.
D. direct response advertising.
ANSWER: C

141. _______ advertising directs to the wholesale or retail merchants or sales agencies through whom the product is sold.
A. Industrial.
B. Trade.
C. Professional.
D. Retail.
ANSWER: B

142. __________addresses to manufactures who buy machinery equipments and components needed to produce the goods they sell.
A. Industrial.
B. Trade.
C. Professional.
D. retail.
ANSWER: A

143. The over all objectives that a company wishes to accomplish through its marketing program is called___________.
A. new advertising.
B. marketing mix.
C. promotional mix.
D. marketing goals
ANSWER: A

144. The key to the success of the typical advertising plan is that it contributes to ___________.
A. profitability.
B. flexibility.
C. complexity.
D. interoperability.
ANSWER: A

145. The_________ team develops the message strategy from the copy platform.
A. creative.
B. editor.
C. account planners
D. producers.
ANSWER: A

146. The product that reaches maturity and wide-scale acceptance enter the _______stage of advertising
A. pioneer.
B. competitive.
C. retentive.
D. relative.
ANSWER: C

147. The product usefulness is recognized and its superiority over other brands has yet to be established in ______ stage of advertising.
A. pioneer.
B. competitive.
C. .retentive.
D. .progressive.
ANSWER: A

148. Marketing communications is used to achieve one of two principal goals. The first concerns the development of brand values. What is the other goal?
A. Increasing sales.
B. Informing about products.
C. Changing the behaviour of target audiences.
D. Channelling communication tools.
ANSWER: A

149. Degree to which a consumer purchases a certain brand without considering alternatives is ____________.
A. brand equity.
B. brand loyalty.
C. brand positioning.
D. brand identity.
ANSWER: B

150. _________ means doing what the advertiser and the advertisers peers believe is morally right in a
given situation.
A. Social advertising.
B. Ethical advertising.
C. Legal advertising.
D. Regulatory advertising.
ANSWER: B