Internet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 2

Internet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 1

Internet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 2

Internet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 3

51. IP addresses are converted to ______.
A. a binary string
B. alphanumeric string
C. a hierarchy of domain names
D. a hexadecimal string
ANSWER: C
52. Webpage starts with which of the following tag?
A. <Body>
B. <Title>
C. <Html>
D. <Form>
ANSWER: C
53. IP is a ______ and unreliable protocol
A. connection-oriented
B. connection-less
C. half-duplex
D. full duplex
ANSWER: B
54. The three types of IP addresses are ______.
A. Network Address, Host Address, Local Address
B. Network Address, Host Address, Broad cast Address
C. Network Address, Host Address, Packet Address
D. Network Address, Host Address, Frame Address
ANSWER: B
55. FTP stands for _____.
A. File Transfer Protocol
B. File Text Process
C. Format Text Process
D. Format Transfer Protocol
ANSWER: A
56. FTP maintains _____ simultaneous connections.
A. 1
B. 2
C. 4
D. 6
ANSWER: B
57. What is a FTP program used for?
A. transfer file to and from an internet server
B. delete a file from a server
C. delete a file from a client
D. upload a file to personal client
ANSWER: A
58. Outlook Express is a _________.
A. E-Mail Client.
B. Browser.
C. SearchEngine.
D. None of the above.
ANSWER: A
59. Cell phones and personal digital assistants utilizing ______ and _______ communications technology
make communication and the pursuit of business more effective.
A. Blutooth, Wi-Fi
B. LAN, MAN
C. Wireless, E-Commerce
D. Oral, Voice
ANSWER: A
60. <DT> tag is designed to fit a single line of our web page but <DD> tag will accept a
A. line of text
B. full paragraph
C. word
D. request
ANSWER: B
61. Web pages specifically for the _______.
A. TV screen
B. mobile screen
C. computer screen
D. ATM screen
ANSWER: C
62. Which of the following is valid IP address?
A. 984.12.787.76
B. 192.168.321.10
C. 1.888.234.3456
D. 192.168.56.115
ANSWER: D
63. ________ are the blank areas of a page.
A. Line spaces
B. White spaces
C. Character spaces
D. Group spaces
ANSWER: B
64. A browser is used to view _______.
A. program code
B. story board
C. fonts
D. web based pages and documents
ANSWER: D
65. Commonly used three Web-based image file formats are ______.
A. GIF, JPG, PNG
B. GIF,JPG, JPEG
C. GIF, MP#, MP4
D. GIF, MP3, PNG
ANSWER: B
66. JPG supports ______ bit colors.
A. 8
B. 24
C. 64
D. 112
ANSWER: B
67. GIF stands for ______.
A. Graphics Image Format
B. Graphics Interchange Format
C. Graphics Information Format
D. Graphics Integer Format
ANSWER: B
68. JPG sometimes called ________.
A. JPEG
B. JPGG
C. JPEE
D. JJP
ANSWER: A
69. The computer monitor displays color by mixing the ________ color light.
A. red, green, blue
B. white, black, blue
C. white, black, red
D. white, black, green
ANSWER: A
70. JPG supports a palette of not more than ______ colors.
A. 650
B. 450
C. 350
D. 256
ANSWER: D
71. Color depth of three channel is ______.
A. 8
B. 16
C. 24
D. 32
ANSWER: C
72. The default color of unvisited link is _____.
A. blue
B. red
C. purple
D. green
ANSWER: A
73. Hexadecimal color values are _______ digit numbers.
A. 2
B. 3
C. 6
D. 8
ANSWER: C
74. DNS is a ______ system.
A. Server
B. Client
C. Client / Server
D. Serial
ANSWER: C
75. _____is an access channel for computers to exchange information.
A. Socket
B. Port
C. Protocol
D. Gateway
ANSWER: B
76. Socket is a _______.
A. Port Number + IP Address
B. Port Number + Frame Number
C. Port Number + Segment Number
D. Port Number + Message Number
ANSWER: A
77. The MAC address is a _______ address.
A. 8-bit
B. 16-bit
C. 32-bit
D. 48-bit
ANSWER: D
78. “Yahoo”, “Infoseek” and “Lycos” are _________?
A. search engines.
B. browsers.
C. news groups.
D. none of the above.
ANSWER: A
79. The process of converting from a digital format to an analog format is called ______.
A. file conversion
B. modulation
C. extension
D. transformation
ANSWER: B
80. The process of converting analog data back to its digital form is called _______.
A. decompression
B. decoding
C. dislocation
D. demodulation
ANSWER: D
81. ________ programs are automatically loaded and operates as a part of browser.
A. Operating System
B. Application Software
C. Programmable Software
D. Internet Browser
ANSWER: D
82. Modem speeds are measured in ______.
A. decibel
B. bits per second
C. rate per second
D. unit
ANSWER: B
83. _______ is a type of telephone service is an alternative to a regular phone line.
A. Wireless
B. DSL
C. ISDN
D. Dialup
ANSWER: C
84. Which of the following protocol is used for e-mail services?
A. SMAP
B. SAIP
C. SMTP
D. STIP
ANSWER: C
85. Most of the information you will access through the internet is stored on computers called _______.
A. server
B. client
C. node
D. personal computer
ANSWER: A
86. ISP stands for _______.
A. International Standard Publications
B. Internet Service Protocol
C. International Standard Protocol
D. Internet Service Provider
ANSWER: D
87. _______ is an organization or business offering public access to the internet.
A. Internet Service Provider
B. Telecommunication
C. Integrated Service Promoter
D. Communication Network
ANSWER: A
88. DNS stands for _____.
A. Dedicated Number System
B. Designed Network System
C. Domain Name System
D. Data Network System
ANSWER: C
89. ATM stands for _____.
A. All Time Money
B. All Time Mode
C. Asynchronous Transfer Mode
D. Asynchronous Transfer Money
ANSWER: C
90. Among the following, which one is a ternary operator?
A. +
B. :
C. –
D. ?:
ANSWER: D
91. Java Script is a ___________ language
A. Object-Oriented
B. High level
C. Assembly language
D. Object-Based
ANSWER: D
92. HTML tags are _____
A. case sensitive
B. not case sensitive
C. does not allow symbols
D. only made up of symbols
ANSWER: B
93. HTML tags define _____.
A. The data types of elements of document
B. Presentation of specified elements of a document
C. The contents of the document
D. The structure of the document
ANSWER: B
94. In HTML the visited link is usually ______ in color
A. red or purple
B. red or blue
C. blue or green
D. black or white
ANSWER: A
95. The default text size in HTML is ______
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
ANSWER: D
96. HTML uses _______ numbers to express RGB color values.
A. octal
B. decimal
C. hexadecimal
D. gray code
ANSWER: C
97. The HTML frame elements let you partition the canvas area of the browser into multiple windows are
called ________.
A. forms
B. frames
C. pages
D. views
ANSWER: B
98. The basic unit of information displayed over the net is a ______.
A. web page
B. home page
C. work area
D. next page
ANSWER: C
99. What is the correct syntax of doctype in HTML5?
A. <!doctype html>
B. <doctype html!>
C. <doctype html>
D. </doctype html>
ANSWER: A
100. A collection of related web pages is known as a web site and is recognized by _______.
A. URL
B. HTML
C. XML
D. DHTML
ANSWER: A

Previous articleInternet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 1
Next articleInternet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 3
Author and Assistant Professor in Finance, Ardent fan of Arsenal FC. Always believe "The only good is knowledge and the only evil is ignorance - Socrates"
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments