Internet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 3

Internet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 1

Internet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 2

Internet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 3

101. ______ page is the first page and provides labeled links to the other web pages.
A. Hyper
B. Main
C. Home
D. Content
ANSWER: C
102. Javascript is _________ language.
A. programming
B. application
C. script
D. text
ANSWER: C
103. A conditional expression is also called a _______.
A. Alternative to if-else
B. Immediate if
C. if-then-else statement
D. None of the above
ANSWER: B
104. Which of the following language is used to write animation and games in browser ?
A. C
B. C++
C. Java
D. Basic
ANSWER: C
105. The <H>:</H> headline font size range is ______.
A. 1 to 7
B. to 12
C. to 24
D. to 50
ANSWER: A
106. The tag used in HTML to link it with other URL’s is _______.
A. <A>
B. <H>
C. <U>
D. <L>
ANSWER: A
107. The _______ is a conceptual layout device that organizes the page into columns and rows.
A. table
B. grid
C. matix
D. line
ANSWER: B
108. A table is divided into rows with the ______ tag.
A. <table>
B. <tr>
C. <td>
D. <th>
ANSWER: B
109. Each row is divided into data cells with the _____ tag.
A. <table>
B. <tr>
C. <td>
D. <th>
ANSWER: C
110. A ______ tag can contain text, links, images, lists, forms, other table, etc.
A. <table>
B. <tr>
C. <td>
D. <th>
ANSWER: C
111. Header information in a table are defined with the ______ tag.
A. <table>
B. <tr>
C. <td>
D. <th>
ANSWER: D
112. The ______ tag groups the body content in a table.
A. <table>
B. <tb>
C. <tbody>
D. <tbgroup>
ANSWER: C
113. The _____ tag groups the header content in a table.
A. <table>
B. <thead>
C. <thgroup>
D. <th>
ANSWER: B
114. A _______ can contain input elements like text fields, checkboxes, radio buttons, submit buttons and
more.
A. form
B. image
C. document
D. report
ANSWER: A
115. The _____ tag defines the relationship between a document and an external resource.
A. <src>
B. <href>
C. <anchor>
D. <link>
ANSWER: D
116. The ______ tag is most used to link to style sheets.
A. <style>
B. <href>
C. <link>
D. <css>
ANSWER: C
117. The ______ element holds two or more frame elements.
A. frameset
B. frame
C. frmbody
D. Frmelement
ANSWER: A
118. The _____ tag creates a holding space for the referenced image.
A. <image>
B. <img>
C. <src>
D. <link>
ANSWER: B
119. The <img> tag has two required attributes, _____ and _____.
A. a and src
B. href and a
C. src and alt
D. href and alt
ANSWER: C
120. Frames are created via the _____ tags in an HTML document.
A. <frameset>..</frameset>
B. <form>..</form>
C. <body>..</body>
D. <head>..</head>
ANSWER: A
121. The _______ tag provides a way to create numbered or alphanumeric lists rather than bullets.
A. <UL>:</UL>
B. <OL>:</OL>
C. <LI>:</LI>
D. <I>:</I>
ANSWER: B
122. Scripting languages such as ______ provide a greater level of control over audio playback.
A. Lingo and Action Script
B. HTML and JavaScript
C. VB Script and JavaScript
D. DHTML and XML
ANSWER: C
123. JavaScript is ______ in nature.
A. static
B. standalone
C. dynamic
D. does not change
ANSWER: C
124. The ______________ is responsible for running JavaScript code.
A. computer
B. browser
C. plug-ins
D. tools
ANSWER: B
125. In HTTPS “S”is stands for__________
A. Simple
B. Secured
C. Service
D. Store
ANSWER: B
126. The _______ is the escape character for javaScript
A. *
B. \
C. +
D. _
ANSWER: B
127. ________ are formed when literals and variables linked by operators.
A. Statements
B. Operators
C. Expressions
D. Values
ANSWER: C
128. A _______ is a group of java script statements that performs a specified task.
A. Control statements
B. looping statements
C. functions
D. conditional statements
ANSWER: C
129. __________is a very powerful client-side scripting language
A. JavaScript
B. VB Script
C. PHP
D. Perl
ANSWER: A
130. JavaScript is ______.
A. subjective
B. objective
C. evil
D. object based
ANSWER: D
131. To comment out a line in JavaScript _______.
A. precede it with two forward slashes, i.e. ‘//’
B. precede it with an asterisk and a forward slash, i.e. ‘*/’
C. precede it with an asterisk, i.e. ‘*’
D. precede it with a forward slash and an asterisk, i.e ‘/*’
ANSWER: A
132. Which one is the client-side JavaScript object?
A. Database
B. Cursor
C. Client
D. FileUpload
ANSWER: D
133. The four basic data types are ______.
A. strings, numbers, BooBoos and nulls
B. strings, text, Boolean, and nulls
C. strings, numbers, Boolean and nulls
D. strings, numbers, Boolean, and zeros
ANSWER: C
134. Scripting language are ______.
A. High level Programming language
B. Assembly level programming language
C. Machine level programming language
D. Low level programming language
ANSWER: A
135. What should appear at the very end of your JavaScript?
A. The </script>
B. The <script>
C. The END statement
D. None of the above
ANSWER: A
136. Which of the following are capabilities of functions in JavaScript?
A. Return a value
B. Accept parameters and Return a value
C. Accept parameters
D. None of the above
ANSWER: A
137. Which of the following is not a valid JavaScript variable name?
A. 2names
B. _first_and_last_names
C. FirstAndLast
D. None of the above
ANSWER: A
138. What is the correct JavaScript syntax to write “Hello World”>
A. System.out.println(“Hello World”)
B. println(“Hello World”)
C. document.write(“Hello World”)
D. response.write(“Hello World”)
ANSWER: C
139. Inside which HTML element so we put the JavaScript?
A. <js>
B. <scripting>
C. <script>
D. <javascript>
ANSWER: C
140. JavaScript entities start with ______ and end with _______.
A. Semicolon, colon
B. Semicolon, ampersand
C. Ampersand, colon
D. Ampersand, semicolon
ANSWER: D
141. A computer on internet are identified by__________________
A. e-mail address
B. network address
C. IP address
D. server address
ANSWER: C
142. Which of the following is not considered a JavaScript operator?
A. new
B. this
C. delete
D. typeof
ANSWER: B
143. JavaScript is interpreted by _______.
A. Client
B. Server
C. Object
D. None of the above
ANSWER: A
144. Using ______ statement is how you test for a specific condition
A. select
B. if
C. switch
D. for
ANSWER: B
145. Which tag is used to display preformatted texts in HTML?
A. <pre> .. </pre>
B. <prefor> .. </prefor>
C. <pre text> .. </pre text>
D. <pre format> .. </pre format>
ANSWER: A
146. Which of the following is correct to align H1 tag to Right Alignment?
A. <h1 align = “right”> .. </h1>
B. <h1 alignment = “right”> .. </h1>
C. <h1 tag align=”right”> .. </h1>
D. H1 cannot make Right Alignment
ANSWER: A
147. Which of the following is correct to change font face in Web page?
A. <font=”font name”> .. </font>
B. <font name=”font name”> .. </font>
C. <font face=”font name”> .. </font>
D. Font face cannot change
ANSWER: C
148. <b> tag makes the enclosed text bold. What is other tag to make text bold?
A. <strong>
B. <dar>
C. <black>
D. <emb<
ANSWER: A
149. _______ JavaScript is also called as Client-side JavaScript
A. Microsoft
B. Navigator
C. Livewire
D. Native
ANSWER: B
150. _______ JavaScript is also called as Server-side JavaScript.
A. Microsoft
B. Navigator
C. Livewire
D. Native
ANSWER: C

Previous articleInternet and Web design MCQ Questions and Answers Part – 2
Next article7 Money conversations to have after getting engaged
Author and Assistant Professor in Finance, Ardent fan of Arsenal FC. Always believe "The only good is knowledge and the only evil is ignorance - Socrates"
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments